60x120 vloertegels

Als je eenmaal nieuwe vloertegels gekocht hebt, is het ook handig als je weet hoe je de tegels moet schoonmaken. Als je dit namelijk op de juiste manier doet, dan gaan je tegels een stuk langer mee en blijven ze langer mooi. De meeste tegels vergen niet eens zo veel onderhoud, zeker niet als je het schoonmaken ervan wekelijks bijhoudt. Er gaan ook veel theorieën de ronde over het schoonmaken van vloertegels. Zo zou je het beste schoon kunnen maken met azijn, chloor of baking soda. Zelfs schoonmaken met cola passeert de revu wel eens. Wij geven je daarom graag tips hoe je onze verschillende soorten vloertegels het beste kunt schoonmaken!

Hoe moet je de tegels in je badkamer schoonmaken?

Hoe je het best je badkamertegels schoon kan maken, hangt natuurlijk volledig af van welke tegels je in de badkamer hebt. Over het algemeen zijn kalk en schimmel je grootste vijand als het aankomt op het schoonmaken van je badkamertegels. Door jezelf aan te wennen om telkens na het douchen de tegels even schoon te maken of er met een trekker langs te gaan, verklein je de kans op kalkaanslag en schimmels in je voegen aanzienlijk. Je kunt natuurlijk altijd met azijn aan de slag als je je badkamertegels wil schoonmaken. Krijg je je voegen echt niet schoon en blijft de kalkaanslag terugkomen? Of wil je liever niet schoonmaken met chemicaliën? Dan kun je ervoor kiezen om met de hogedrukspuit of stoomreiniger aan de slag te gaan. Dan werk je enkel met water en kun je er toch voor zorgen dat je badkamertegels er weer mooi schoon bij liggen.

Cementtegels schoonmaken

Heb je cementtegels, dan is het belangrijk dat je ze regelmatig goed zal schoonmaken. Zo zorg je ervoor dat ze lang mooi blijven en bijvoorbeeld niet zullen verbleken. Maar hoe kun je nu het best je Portugese tegels schoonmaken? Er zijn verschillende soorten schoonmaakmiddelen die speciaal gemaakt zijn voor het schoonmaken van cementtegels. Natuurlijk kun je ook andere middelen gebruiken. Echter is het bij het schoonmaken van cementtegels wel erg belangrijk dat je geen middelen gebruikt die zuren bevatten, zoals allesreiniger, bleekmiddel en chloor. Dit kan de tegels namelijk aanzienlijk beschadigen. Voor Portugese tegels is het vooral belangrijk dat je ze regelmatig even schoonmaakt, zodat je geen bijtende en zure middelen hoeft te gebruiken.

Keramische tegels schoonmaken

Keramisch parket is zeer makkelijk in onderhoud. Het is zelfs een van de grootste voordelen van deze tegels! Keramische tegels worden op zeer hoge temperaturen afgebakken, waardoor de poriën dichtgebrand worden. Op deze manier zijn ze resistent tegen chemische invloeden en kan ook vuil niet indringen. Hierdoor blijft vuil aan de oppervlakte en kunnen de tegels makkelijk schoongemaakt worden. Er zijn ook weer verschillende speciale middelen voor bijvoorbeeld houtlook tegels of betonlook tegels. Bij het schoonmaken van keramische tegels is het belangrijk dat je geen gebruik maakt van middelen met bestanddelen van olie, zeep of was, omdat deze vaak een vet laagje op de tegels achterlaten.

 

Heeft u nog vragen over het onderhoud of het schoonmaken van uw vloertegels, dan kunt u altijd bij ons terecht. Wij helpen u graag verder en zorgen er graag samen met u voor dat uw vloertegels stralend schoon blijven!

Author

wetalkseo