Vloerverwarming is heerlijk. De douche of uw bed uitstappen op een warme vloer. Wie wil dat nu niet? Er zijn tegenwoordig eindeloze mogelijkheden. Echter is niet iedere vloer en niet iedere tegel geschikt voor op vloerverwarming. Sommige vloeren hebben namelijk een te grote isolerende werking waardoor de werking van de vloerverwarming vermindert. Welke tegels en vloeren kunnen dan wel gebruikt worden op vloerverwarming? Wij helpen u graag verder!

Vloerverwarming en warmteweerstand

Om te bekijken of een vloer geschikt is voor op vloerverwarming, is het belangrijk om te weten wat de warmteweerstand van de vloerbedekking is. Heeft u geen vloerverwarming, dan wilt u natuurlijk een vloer met een hoge warmteweerstand. Zo fungeert de vloerbedekking als isolatiemateriaal en wordt bijvoorbeeld koude lucht vanuit de kruipruimte tegengehouden door de vloerbedekking. Wilt u graag vloerverwarming, dan moet u kiezen voor een soort vloerbedekking met een lage warmteweerstand. Zo kan de warmte die de vloerverwarming uitstoot goed door de ruimte verspreiden en deze verwarmen.

Keramische tegels en vloerverwarming

Heeft u keramische tegels in huis en wilt u graag vloerverwarming? Of heeft u vloerverwarming en wilt u de vloer graag bedekken met keramische tegels? Dat kan zonder problemen. Keramische tegels hebben namelijk een lage warmteweerstand waardoor ze uitermate geschikt zijn voor op vloerverwarming. Houd hierbij wel altijd rekening met de uitzetvoegen, vooral als de vloer niet-doorlopende voegen heeft. Ook is de kwaliteit van de ondergrond belangrijk en speelt de manier waarop de keramische tegels zijn verlijmd een rol.

Portugese tegels en vloerverwarming

Heeft u portugese tegels en wilt u deze graag behouden, maar wilt u er ook graag vloerverwarming onder laten leggen? Geen probleem! Portugese tegels en vloerverwarming zijn een prima combinatie. Portugese tegels hebben namelijk ook een lage warmteweerstand, waardoor de warmte van de vloerverwarming er makkelijk doorheen komt en de ruimte helemaal kan verwarmen.

Vloeren die minder geschikt zijn voor vloerverwarming

Er zijn natuurlijk ook vloeren die minder geschikt zijn voor vloerverwarming, vloerbedekking met een hoge warmteweerstand dus. Denk bijvoorbeeld aan een echte houten vloer. Dit kan alleen bij diverse voorwaarden gebruikt worden in combinatie met vloerverwarming. Ook laminaat en tapijt zijn niet ideaal in combinatie met vloerverwarming. Bent u op zoek naar nieuwe tegels die geschikt zijn voor vloerverwarming, dan kunt u natuurlijk terecht bij Tegelfloor. Kom gerust eens langs in onze showroom en bekijk de mogelijkheden zelf!

 

 

Author

wetalkseo