Tegelfloor
Cementtegels

Cementtegels

Cement tegels hebben een natuurlijke, matte look. Of het nu in badkamers, keukens,  woonkamer, slaapkamer of commerciële ruimtes gaat. Cementtegels passen in elke ruimte! De eerste cementtegels verscheen in 1850 in België en Frankrijk, eerst als een alternatief voor dure porseleinen tegels. In het begin waren er alleen uni cementtegels verkrijgbaar, maar tussen 1900 en 1930 werd er steeds meer gebruik gemaakt van art deco en art nouveau patronen. Deze typische stijlen zijn nog steeds te zien in doude herenhuizen en openbare gebouwen. Door de duurzaamheid en relatief makkelijke productiemethoden van cementtegels werden ze steeds meer gebruikt in andere landen. Zo werden ze verspreid over de hele wereld, zodat ze ook vandaag de dag nog te vinden zijn in Noord-en Zuid-Afrika, Zuid-Amerika, Azië en Australië. De decoraties werden aangepast op verschillende plaatsen in de wereld, vanwege het verschil in smaak, maar de productie bleef vrijwel onveranderd.

Eigenschappen cementtegels 

  • De pigmentlaag van cementtegels zijn 3-4 mm dik zijn om een ​​goede slijtvastheid waarborgen.
  • De cementtegels vereisen droogtijd ca 3 weeken, zodat ze niet gevoelig zijn voor breuk.
  • Als cementtegel zijn gelegd, moeten ze goed worden geïmpregneerd en regelmatig worden onderhouden met impregneermiddelen. Tegelfloor verkoopt hiervoor de geschikte verzorgingsproducten!
  • Omdat de cementtegel volledig handgemaakt, kan elke tegel kleine verschillen hebben. Maar dat is precies wat een cementtegels zo charmant en uniek maakt.
  • Dat u een eigen kleurencombinatie kan maken.
  • Eigen patroon hoort ook bij de mogelijkheden.

 

Tegelfloor heeft de gehele cementtegel collectie van de TegelBV in zijn showroom. Heeft u interesse in de cementtegels van de Tegelbv vraag bij ons vrijblijvend een offerte aan, of kom langs in onze showroom te Breda. Wij leveren in heel Nederland en België.

Gallerij

Terug naar vorige pagina