Tegelfloor
Reinigen van Keramische vloertegels

Reinigen van Keramische vloertegels

Reinigen van de keramische vloertegel na het leggen:

Na het leggen van een keramische tegelvloer zit er altijd nog een cementsluier op de vloer. Hoe schoon de tegelzetter de keramische tegelvloer ook heeft opgeleverd. Het is helaas niet voldoende om de keramische tegelvloer met alleen water te reinigen. De keramische tegelvloer moet daarentegen worden gereinigd met specifieke reinigingsmiddelen op zuurbasis, dit om kalkresten van voegspecie te verwijderen, die vuil aantrekken. Verdun het reinigingsmiddel met water en maak daarmee de keramisch tegelvloer goed nat. Laat dit vervolgens 10 minuten inwerken, zorg dat de vloer goed nat blijft. Schrob daarna de vloer. Zuig hierna het vuile water op met een waterstofzuiger. Herhaal dit nog 1 keer en daarna nog 2 keer alleen met schoon water. Zorg er altijd dat de voegspecie goed gehard is voordat u begint met reinigen en volg altijd de instructies van de fabrikant van het reinigingsmiddel.

 

Dagelijks onderhoud:

Het wekelijks of dagelijks onderhoud van een keramische tegelvloer dient u te doen met een normale reinigingsmiddelen zonder was of geparfumeerde oliën. Hiermee voorkomt u dat er een laag op uw keramische tegelvloer komt te liggen. Bij grote oppervlaktes regelmatig uw water verversen

 

Normaal onderhoud:

 

  • Olien en plantaardige vetten, wijn, bier, voedingsresten, nicitine, thee, was, schoensmeer etc - Specifieke reinigingsmiddelen op alkalische basis.
  • Inkt, kalkresten, roestvlekke, viltstift - Reiniginsmiddel op zuurbasis.
  • Olien, vetten, rubber van banden, lakken, kaarsvet, synthetische was voor schoenen - Oplosmiddel: nito-oplosmiddel, white spirit, aceton.
  • Verkleuring in het algemeen, kleurvelies door opeenhoping van vuil - Reinigingsmiddel op zuurbasis en oplosmiddel.
  • Dof worden door reiniginsmiddelen, sporen, vuil in huis in het algemeen - Reinigingsmiddel op zuurbasis en oplosmiddel.
  • Dagelijkse reiniging - Normale reinigingsmiddelen zonder was of geparfumeerde olien.

 

Terug naar vorige pagina